SOK MARCHEWKOWO – PIETRUSZKOWY

SOK MARCHEWKOWO – PIETRUSZKOWY

Wyciskanie soków z warzyw to świetna i szybka metoda na dobre zdrowie. Pijąc świeżo wyciskane soki warzywne dostarczamy naszemu organizmowi skondensowaną dawkę składników odżywczych.

Sok z marchwi to jeden z moich ulubionych soków warzywnych. Ma wręcz zaskakujące właściwości zdrowotne. Strukturą  jest  niemal identyczny do ludzkiej krwi.

Jeśli do soku z marchwi dodamy korzeń pietruszki, który oczyszcza organizm z toksyn i przynosi odetchnienie zwłaszcza wątrobie, działa przeciwzapalnie i leczy zmiany skórne to otrzymujemy fantastyczną mieszankę, która ma cudowne właściwości.

Korzenia pietruszki powinny unikać kobiety w ciąży. Pietruszka może powodować skurcze macicy i może działać poronnie. Nie należy również jeść korzenia pietruszki w razie zapalenia nerek.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 pietruszki
  • 3 średnie jabłka
  • 2 marchewki
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy, a następnie wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej lub sokowirówce.
  2. Sok przelewamy do szklanek.
  3. Sok najlepiej wypić od razu po wyciśnięciu.
Drukuj przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *