PYSZNY SERNIK KRÓWKOWY

PYSZNY SERNIK KRÓWKOWY

SERNIK KRÓWKOWY to jeden z tych deserów, który podbije serca najwytrawniejszych smakoszy.

Sernik rozpływa się w ustach, wnętrze jest pyszne i delikatne, jestem pewna, że posmakuje wszystkim, chyba, że ktoś nie lubi krówek? Ale to chyba niemożliwe🙂

Przepis dostałam od Pani Julii i szczerze polecam, bo to wyśmienity deser!

Przygotowanie nie pochłania dużo czasu, ale najlepiej przygotować go dzień wcześniej, bo najlepiej smakuje schłodzony.

Poniżej znajdziecie składniki i sposób przygotowania!

Polecam!

Składniki:
  • 1 kg gotowego sera na sernik (dobrze jest wyciągnąć ser z lodówki na około 2 godziny przed pieczeniem, wtedy będzie się piekł równomiernie
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3/4 kostki masła
  • około 200 g masy krówkowej w puszce
Sposób przygotowania:
  1. Masło rozpuszczamy w rondelku, zostawiamy do wystygnięcia.
  2. Do dużej miski przekładamy ser, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i ubijamy.
  3. Dodajemy po jednym jajku i ubijamy dalej.
  4. Wsypujemy mąkę, proszek, dodajemy masło, mleko, 2 czubate łyżki masy krówkowej i mieszamy do połączenia składników.

Smacznego!

Drukuj przepis



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *