ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

Pyszne i bardzo szybkie do zrobienia ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM z dodatkiem śmietany i majonezu.

Jest to idealna przekąska na Świąteczny stół, ale i na każdą inną okazję.

Takie śledzie muszą poleżeć w sosie przynajmniej przez noc w lodówce, ale zdecydowanie warto je przygotować 🙂

Smacznego!

Składniki:
  • 3 solone płaty śledziowe
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy delikatesowej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
  1. Śledzie płuczemy kilka razy w zimnej wodzie, a następnie moczymy przez około 2-3 h, zmieniając w tym czasie trzykrotnie wodę.
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  3. Musztardy, śmietanę, majonez i curry dokładnie mieszamy.
  4. Dodajemy cebulę.
  5. Śledzie kroimy na małe kawałki o szerokości 2-3 cm. Układamy w naczyniu i polewamy przygotowanym sosem.
  6. Śledzie wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują dnia następnego.
Drukuj przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *