DESER Z BEZAMI, OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

DESER Z BEZAMI, OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

Połączenie słodkiej, kruchej bezy, delikatnej, kremowej śmietany i lekko kwaskowych, ale jednak słodkich owoców – oto przepis na niebiański deser!

Ten pyszny deser jest bardzo prosty w wykonaniu, a smak zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Do deseru proponuję upiec domowe bezy, bo są o wiele lepsze od tych kupnych.

Deser zachwyci nie tylko domowników, ale również gości.

Przygotowanie jest ekspresowe, więc jeśli potrzebujemy deser na przyjęcie, śmiało możemy go wybrać.

Składniki na 4 pucharki:
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 2 płaskie łyżeczki cukru pudru
  • 4 duże bezy
  • 300 g owoców np. maliny, borówki, truskawki
Sposób przygotowania:
  1. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na niezbyt sztywną masę.
  2. W pucharkach kruszymy bezy.
  3. Na bezy nakładamy dwie łyżki bitej śmietany, a na nią maliny i borówki, według uznania.
  4. Podaajemy od razu, aby bezy nie zdążyły nasiąknąć.
Drukuj przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *