CIASTKA ORZECHOWE Z MĄKI KUKURYDZIANEJ

CIASTKA ORZECHOWE Z MĄKI KUKURYDZIANEJ

Co powiecie na zdrową i przepyszną przekąskę do pracy i szkoły?

Cudownie pachnące CIASTKA ORZECHOWE Z MĄKI KUKURYDZIANEJ, które rozpływają się w ustach, a przy tym są bardzo chrupiące!

Zapewniam, że ciastka przygotowuje się tak samo szybko jak znikają. Do tego są bez glutenu i klasycznego masła.

Potrzebujecie tylko kilku składników, które trzeba wymieszać, potem uformować ciastka i do piekarnika!

Gorąco polecam przepis!

Składniki:
  • 150 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 140 g mąki ryżowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pomarańczowego
  • 2 jajka
  • 30 g czekolady deserowej
Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy za pomocą miksera.
  2. Z gotowej masy formujemy kulki, a następnie je rozpłaszczamy.
  3. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10-12 minut.

Smacznego!

Drukuj przepis



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *