CIASTKA ORZECHOWE Z MĄKI KUKURYDZIANEJ

Co powiecie na zdrową i przepyszną przekąskę do pracy i szkoły?
Cudownie pachnące CIASTKA ORZECHOWE Z MĄKI KUKURYDZIANEJ, które rozpływają się w ustach, a przy tym są bardzo chrupiące!
Zapewniam, że ciastka przygotowuje się tak samo szybko jak znikają. Do tego są bez glutenu i klasycznego masła.
Potrzebujecie tylko kilku składników, które trzeba wymieszać, potem uformować ciastka i do piekarnika!
Gorąco polecam przepis!
Składniki:
- 150 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 140 g mąki ryżowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3-4 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pomarańczowego
- 2 jajka
- 30 g czekolady deserowej
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy za pomocą miksera.
- Z gotowej masy formujemy kulki, a następnie je rozpłaszczamy.
- Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10-12 minut.
Smacznego!