SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CZERWONĄ FASOLĄ

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CZERWONĄ FASOLĄ

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CZERWONĄ FASOLĄ to przepyszna propozycja, pełna smaku i aromatu.

Sałatka jest pełna witamin, ponieważ ziemniak zawiera ogromne ilości potasu, a fasola to przede wszystkim źródło roślinnego białka i błonnika.

Fasola ma cudowne właściwości, ponieważ jest pełna węglowodanów złożonych, dzięki którym zapewniamy sobie długotrwałe dostarczanie energii i sytości, dzięki czemu nie będziemy mieli ochoty na podjadanie.

Połączenie smaków w tej sałatce jest niebanalne, ale bardzo smaczne i zaskakujące.

Dodatek imbiru , kurkumy i tymianku, zapewni niewiarygodnie przyjemne doznania smakowe!

Zapraszam do wypróbowania przepisu!

Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • puszka czerwonej fasoli bez zalewy
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1/2 małego słoika korniszonów (najlepiej z chili)
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego
  • łyżka musztardy
  • 1-2 łyżki majonezu
  • większa szczypta tymianku
  • szczypta majeranku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól morska
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Zaczynamy od ugotowania ziemniaków. Zagotowujemy wodę na ziemniaki, wsypujemy kurkumę i dodajemy całe ziemniaki.
  2. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, dodajemy imbir i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. Dodajemy 1 łyżkę soli morskiej i gotujemy przez kolejne 5 minut.
  4. Po ugotowaniu, ziemniaki odcedzamy i odstawiamy, żeby wystygły.
  5. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki, solimy i odstawiamy.
  6. Ziemniaki kroimy w większą kostkę, przekładamy do miski i dodajemy imbir, cebulę, opłukaną fasolę, musztardę, pokrojone drobno korniszony, tymianek, majeranek, kminek, majonez.
  7. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku.

Smacznego! ❤️

Drukuj przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *